2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βροντάδου

Προγράμματα 2015-2016

  • Φέτος στο Νηπιαγωγείο μας θα πραγματοποιήσουμε τα παρακάτω 3 προγράμματα:
  • *Ένα πρόγραμμα με τίτλο: Συναισθήματα-Αξίες ζωής που έχει χρονική διάρκεια ετήσια.Μέσα από δραστηριότητες που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών και από παιχνίδια κανόνων υγιούς σιμπεριφοράς που δεν θίγουν και δεν στενοχωρούν τον εαυτό μας και τους άλλους, εργαζόμαστε μαζί με τα παιδιά από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους στην τάξη μέχρι και την ώρα της αποχώρησής τους από το σχολείο. Το υλικό μας κατά βάση (που εμπλουτίζεται όποτε χρειαστεί), είναι αφηγήσεις ιστοριών που αναλύονται και μέσω δραματοποιήσεων από τα παιδιά αλλά και μέσω άλλων δραστηριοτήτων που προτείνουν τα ίδια. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι των βιβλίων είναι οι εξής: 1. Ο Κήπος των Συναισθημάτων των Ν.Κάντζου, Ρ.Δαμηλάκη και Ζ.Λαμπρινέα, φύλλα εργασίας Γ.Κανελλόπουλος, εκδόσεις Δίπτυχο 2. Το ψάρι που προσπαθεί, της Α.Γ.Θάνου, εκδόσεις Πατάκη 3.Η σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: «Αγγίζω και αισθάνομαι. Τα συναισθήματα», με τους παρακάτω τίτλους: Ευγένεια, Ζήλια, Μοναξιά, Αγάπη, Φόβος, Θυμός, Λύπη, Ευτυχία.
  • *Το πρόγραμμα: Σχολικός Εκφοβισμός και ενδοσχολική βία, με υλικό που υπάρχει πλούσιο στο διαδίκτυο και στην αρχή της σχολικής χρονιάς μέσα από τα εξής βιβλία: 1. Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε, ΜΑΡΤΙΝ ΑΓΚΑΣΙ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο 2. Οι ουρές δεν είναι για να τραβάμε, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΒΕΡΝΤΙΚ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο 3. Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΒΕΡΝΤΙΚ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
  • *Το πρόγραμμα Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό που έχει χρονική διάρκεια τετράμηνη.Η επικοινωνία μας με το Δημοτικό σχολείο που γειτονεύει το νηπιαγωγείο μας είναι εξαιρετική! Με την δασκάλα της Α τάξης , έχουμε συχνή και συνεχή επαφή σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα νήπια ξεναγούνται από το διευθυντή του δημοτικού σχολείου στους χώρους του σχολείου και έρχονται σε επαφή με ένα ελαστικό θα λέγαμε πρόγραμμα των μαθημάτων της γλώσσας και των μαθηματικών.

 

Powered by themekiller.com