2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βροντάδου

Ο ιστότοπός μας

Το διαδίκτυο αποτελεί σημαντική τεχνολογική καινοτομία του 20ου αιώνα, πηγή πληροφορίας, γνώσης και επικοινωνίας. Αυτή η τεχνολογική επανάσταση στην επικοινωνία, όπως ήταν φυσικό επηρέασε και την εκπαίδευση.

Για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που προσβλέπει στη μάθηση ως διαδικασία της ενεργητικής συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και άλλων φορέων, και μετά την επιμόρφωσή μας στο Β΄ επίπεδο των ΤΠΕ, οδηγηθήκαμε στη δημιουργία της ιστοσελίδας μας.

Με πρωτοβουλία της προϊσταμένης Μπακαλούδη Παναγιώτας,  το σχολείο πρότεινε στους γονείς: Σοφία Τάζογλου, web designer και Νικόλα Παπαδόπουλο, καθηγητή πληροφορικής, να στηρίξουν τεχνικά την όλη προσπάθεια, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς, και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.  Η ενημέρωση της ιστοσελίδας και η υποστήριξή της, αποτελεί ευθύνη αποκλειστική της προϊσταμένης Μπακαλούδη Παναγιώτας για λογαριασμό του 2ου Νηπιαγωγείου Βροντάδου.

Φροντίσαμε ώστε ο ιστότοπός μας να πληρεί τέτοιες τεχνολογικές προϋποθέσεις ώστε να είναι εύχρηστος και εύκολα να μετακινείται ο χρήστης κατά την πλοήγησή του σε αυτόν. Τηρήσαμε βασικές αρχές διασφάλισης προσωπικών δεδομένων(έχοντας συγκεντρώσει βεβαιώσεις συγκατάθεσης των γονέων που φυλάσσονται στο αρχείο του σχολείου) και στόχο μας βάλαμε, να διαμορφώσουμε τέτοια τεχνολογική κουλτούρα όπως απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες επικοινωνίας.

Οι σημερινές θεματικές κατηγορίες για τον ιστότοπό μας περιλαμβάνουν:

  1. 1. Πληροφορίες για το σχολείο μας
  2. 2. Πληροφορίες για τον τόπο μας, την περιοχή που βρίσκεται το σχολείο μας
  3. 3. Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου
  4. 4. Πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας
  5. 5. Πληροφορίες για τις επισκέψεις μας
  6. 6. Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του νηπιαγωγείου μας
  7. 7. Ενότητα με υπερσυνδέσεις για παιδιά και γονείς

Το υλικό που αναρτάται, όπως παρατηρεί ο επισκέπτης, αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται μέσα στην τάξη και έξω από αυτή και που αφορούν σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

Η δημιουργία των φωτογραφικών παρουσιάσεων (slideshow) με αναλυτικό περιγραφικό κείμενο, εισάγει τους επισκέπτες στο βιωματικό πνεύμα που διαπνέει τις δραστηριότητές μας. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι την αρχική φωτογράφηση πραγματοποίησε επίσης αφιλοκερδώς και με μεγάλη της χαρά η Σοφία Τάζογλου.

Φιλοδοξούμε ότι τα οφέλη θα είναι πολλά:

  • Για μαθητές: Με τη βοήθεια της συντάκτριας της ιστοσελίδας Π. Μπακαλούδη,  τα παιδιά μπορούν να δημοσιεύουν εργασίες τους, να γίνουν συνδημιουργοί προτείνοντας υλικό της βιωματικής τους εμπειρίας που θα ήθελαν να δουν να περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα και να συνεργάζονται με παιδιά άλλων νηπιαγωγείων σε παρόμοια σχέδια εργασίας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία της επικοινωνίας.
  • Για εκπαιδευτικούς: Οι εκπαιδευτικοί, έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στις  εκδηλώσεις, τις εργασίες, το εκπαιδευτικό υλικό αλλά και σε όλες τις δράσεις του σχολείου μας, όπως αυτά  αναρτώνται από την συντάκτρια της ιστοσελίδας, Π. Μπακαλούδη.
  • Για γονείς: Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, τις εκπαιδευτικές δράσεις, τις εκδηλώσεις και τις επισκέψεις του νηπιαγωγείου.

 

Για την εξασφάλιση αυτής της διαδραστικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα της σχολικής μονάδας, προχωρήσαμε στη δημιουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου.

 

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση

Βροντάδος, Μάρτιος 2014

Η προϊσταμένη

Μπακαλούδη Παναγιώτα

Powered by themekiller.com