2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βροντάδου

Προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο

Αγαπητοί γονείς με την ευκαιρία της εγγραφής του παιδιού σας στο Νηπιαγωγείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω που έχουν και την θέση Κανονισμού της Σχολικής μας μονάδας:

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική (κρατάμε παρουσιολόγιο) και γι αυτό είναι απαραίτητο τα παιδιά να φοιτούν κανονικά. Εξάλλου μετά τις 8.30π.μ. κλειδώνει η πόρτα του σχολείου και θα ενημερώνεται το απουσιολόγιο της τάξης. Κάθε χρόνο 2 γονείς εθελοντές αναλαμβάνουν να είναι οι θυρωροί μας για την εξωτερική σιδερένια καγκελόπορτά μας ώστε μετά τις 8.30 που κλειδώνει η πόρτα του κτιρίου μας να κλειδώνουν εκείνοι την καγκελόπορτά μας για την ασφάλεια των παιδιών μας καθ όλη τη λειτουργία του νηπιαγωγείου μας από το πρωί έως της λήξεως του ημερήσιου προγράμματος στις 16.00 μ.μ.

Είναι καλό να φέρνετε τα παιδιά μέχρι την πόρτα του νηπιαγωγείου και να τα παραδίδετε στον εκπαιδευτικό της τάξης, όχι νωρίτερα από την ώρα προσέλευσης  8.15 π.μ. και ποτέ να μην τα αφήνετε μόνα τους στην αυλή και να φεύγετε για την εργασία σας νομίζοντας πως αυτό θα είναι και ασφαλές. Μέχρι να τα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί είστε υπεύθυνοι εσείς για την ασφάλειά τους. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και το μεσημέρι κατά την αποχώρηση των νηπίων. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες έχουν διαρκώς στο οπτικό τους πεδίο τα παιδιά ευθύνης τους. Συζητήσεις μεταξύ των ενηλίκων που επιτρέπουν να διαφύγουν της προσοχής τους τα παιδιά ενέχουν τον κίνδυνο γα τυχόν ατυχήματα.

Με την είσοδό σας στο νηπιαγωγείο θα βρείτε γονείς-βοηθούς που θα φροντίσουν  να απολυμάνουν τα χέρια των παιδιών έξω στο πλατύσκαλο. Δεν επιτρέπεται βάσει και των οδηγιών για την προφύλαξη από τον κορωνοιό  να  μπαίνετε στον κοινόχρηστο χώρο μαζί τους ,να μην κάνετε αισθητή την παρουσία σας είτε με ομιλίες, είτε με την παρατεταμένη παραμονή σας στο πλατύσκαλο του σχολείου αλλά να είστε διακριτικοί για να μην παρατείνουμε περισσότερο και το άγχος αποχωρισμού των παιδιών και να βοηθήσουμε έτσι για την ομαλότερη μετάβασή τους σε αυτό, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό.

Αριστερά και δεξιά της εισόδου του νηπιαγωγείου στα τζάμια, θα υπάρχουν ανακοινώσεις ειδικά για τους γονείς. Θα θέλαμε καθημερινά με την αναχώρησή σας από το σχολείο να τον επισκέπτεστε οπωσδήποτε. Επίσης οι ανακοινώσεις θα δίνονται για πιο άμεσα και στο viber των γονέων :2ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου, οπότε με την εγγραφή σας στο Νηπιαγωγείο μας καλό θα είναι να γίνεται μέλος του. Η ομάδα αυτή είναι των γονέων και οι εκπαιδευτικοί είναι εγγεγραμμένοι σε αυτήν για χρήση ανακοινώσεων άμεσων ή επειγόντων. 

Επειδή είναι απαραίτητο να επικοινωνούμε μαζί σας σε οποιαδήποτε στιγμή που τα παιδιά είναι στο σχολείο (ξαφνική ασθένεια του παιδιού, κάποιο μικροατύχημα όπως σκίσιμο δέρματος από πέσιμο π.χ. στην αυλή), παρακαλούμε να βρίσκεστε στα τηλέφωνα που μας δώσατε.

Αν για κάποιο λόγο σοβαρό, απουσιάσει το παιδί από το σχολείο θα θέλαμε να μας ενημερώνετε με κάποιο τηλέφωνο έστω και πρωί αν π.χ. προέκυψε μια ξαφνική ίωση. Σε αυτή την περίπτωση το παιδί θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και θα επιστρέψει αφού γίνει απολύτως καλά με βεβαίωση ιατρού για απουσία πέραν των 3 ημερών. Λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων για τον covid 19 απλές μύξες, συνάχι, βήχας, πονόλαιμος είναι αιτίες παραμονής στο σπίτι εκτός από πυρετό, διάρροια η αδιαθεσία, αλλά και υποψία για κρούσμα στην ευρύτερη οικογένεια είναι άμεσος λόγος για ενημέρωση του σχολείου.

Λόγω κατασκευής των ραφιών των τάξεων αλλά και από την εμπειρία της χρήσης τους, όσοι γονείς πρόκειται να προμηθευτούν καινούργια τσάντα για τα παιδιά τους, ας μην αγοράσουν αυτές που έχουν ρόδες. Ας είναι μια μεγάλη τσάντα και όχι δύο μικρές(πολλοί γονείς τακτοποιούν τα πράγματα των παιδιών σε δύο τσάντες κι αυτό μπερδεύει και καθυστερεί τα παιδιά όταν τις χρησιμοποιούν). Τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να την χρησιμοποιούν, να την ανοιγοκλείνουν να τακτοποιούν όλα τα είδη τους εκεί.

Μετά από κάποιο εύλογο διάστημα κι όταν είναι εφικτό, θα γίνει μεγάλη και αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και κατ  ιδίαν σχετικά με την πρόοδο του παιδιού σας, σε μέρα και ώρα που θα σας ανακοινωθεί.

Για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί, θα θέλαμε να έχουμε μαζί σας μία ιδιωτική συζήτηση, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα παράπονο ή είναι κάτι που δεν αποσαφηνίστηκε και έμεινε ως αιτία παρανόησης, μετά την πάροδο του ημερήσιου προγράμματος και στο γραφείο του σχολείου.

Σε περιόδους εθνικών εορτών, επίσημων αργιών και τις παραμονές αυτών τα σχολεία ή είναι κλειστά ή λειτουργούν με μειωμένο ωράριο. Επίσης σε περιόδους κλεισίματος λόγω πανδημίας θα γίνεται τηλεκπαίδευση  σύγχρονη: webex και ασύγχρονη: e-class όποτε το κρίνουν οι εκπαιδευτικοί .

Μερικές χρήσιμες οδηγίες για καλή προετοιμασία από το σπίτι.

Τα παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο είναι απαραίτητο να κατέχουν τις ακόλουθες δεξιότητες:

Να φοράνε άνετα και ευρύχωρα ρούχα για τις καθημερινές δραστηριότητες και το παιχνίδι. Ρούχα που δε θα τα δυσκολεύουν στην τουαλέτα.

Παπούτσια που εύκολα να τα βάζουν και θα τα βγάζουν τα παιδιά στην ώρα της χαλάρωσης. Αποφύγετε παπούτσια με κορδόνια και μποτάκια με φερμουάρ το χειμώνα. Στην αρχή της χρονιάς και τους τελευταίους μήνες, που ο καιρός είναι ζεστός, φροντίστε να μη φοράνε πέδιλα ή παντόφλες, γιατί είναι εύκολο να χτυπήσουν κατά την ώρα του διαλείμματος στην αυλή. Τα παπούτσια πρέπει να είναι πάντα κλειστά.

Να πηγαίνουν μόνα τους στην τουαλέτα και να ακολουθούν βασικούς κανόνες υγιεινής.

Να ντύνονται και να ξεντύνονται μόνα τους. Όχι πολλά ρούχα το χειμώνα. Όχι πιτζάμες κάτω από τα ρούχα.

Να κάνουν μπάνιο καθημερινά στο σπίτι.

Να γίνεται τακτικός έλεγχος για ψείρες και να αντιμετωπίζονται άμεσα μετά από συμβουλές του παιδιάτρου.

Να μη φέρνουν παιχνίδια από το σπίτι και να μη φοράνε κοσμήματα αξίας (χρυσούς σταυρούς, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια).

Να αναγνωρίζουν και να φροντίζουν τα πράγματά τους, να ανοίγουν και να κλείνουν την τσάντα τους.

Να τρώνε μόνα τους, να στρώνουν και να διπλώνουν τη πετσέτα τους, να τακτοποιούν την τσάντα τους.

Να απαντούν όταν τα καλούν με το όνομά τους.

Να παίζουν με τ άλλα παιδιά.

Να μοιράζονται τα πράγματα του σχολείου με τους φίλους τους.

Να ακούν και να παρακολουθούν τις οδηγίες των νηπιαγωγών.

Να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν καλό ύπνο.

Να προσφέρουν στα παιδιά υγιεινό πρωινό πριν την αναχώρηση από το σπίτι.

Να ελέγχουν καθημερινά την τσάντα του παιδιού τους για πιθανά σημειώματα και να την καθαρίζουν από τυχόν υπολείμματα τροφών και λερωμένες πετσέτες.

Στο σπίτι να αφήνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν μαρκαδόρους, ψαλίδι και κόλλα και να τα βοηθούν στη χρήση τους.

Τι χρειάζομαι στο σχολείο μου

(Πρωινό Πρόγραμμα)

1. Τσάντα με μια πετσέτα υφασμάτινη (μικρή).

2. Ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι για νερό , το οποίο θα ανανεώνεται καθημερινά. Για το διάστημα που ο καιρός ακόμη είναι ζεστός να έχουν δύο μπουκαλάκια με νερό. Πάνω στην ετικέτα να γράψετε το όνομα του παιδιού.

3. Ένα πακέτο χαρτομάντιλα για την τσάντα.

4. Ένα καπέλο μέσα στην τσάντα του παιδιού για το διάλειμμα, κυρίως τις εποχές με έντονη ηλιοφάνεια.

5. Τέσσερις (4) φωτογραφίες του παιδιού (μικρές ταυτότητας).

Τι χρειάζομαι στο σχολείο μου

( Ολοήμερο Πρόγραμμα)

1. Τσάντα με μια πετσέτα υφασμάτινη (μικρή). Η τσάντα πρέπει να προσέξετε να είναι μεγάλη, ώστε να χωράνε μέσα και το πρόγευμα και το μεσημεριανό. Το πρωί που θα έρχεστε θα τοποθετείτε το μπολ με το φαγητό και τυχόν σαλάτα στο ψυγείο. Πάνω στο μπολ, το οποίο θα ζεσταίνεται το μεσημέρι στην ηλεκτρική κουζίνα ή στο φούρνο μικροκυμάτων, θα πρέπει να γράψετε το όνομα του παιδιού με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Επίσης, τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν τι φαγητό έχουν κάθε ημέρα. Με εγκύκλιο που μας κοινοποιείται από την Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, προτείνονται για το δεκατιανό τροφές υγιεινές όπως: φρούτα, ωμοί ξηροί καρποί, γιαούρτι,τοστ,ψωμί,κουλούρι,αυγό σφιχτό και σπιτικά γλυκά όπως κέικ. Είναι καλό να αποφεύγονται:τυρόπιτες,κρουασάν,γαριδάκια,γκοφρέτες,σοκολάτες, καραμέλες,γλειφιντζούρια,αναψυκτικά(Υπουργική απόφαση Α2-2087/9-5-89).

2. Ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι για νερό , το οποίο θα ανανεώνεται καθημερινά.Για το διάστημα που ο καιρός ακόμη είναι ζεστός να έχουν δύο μπουκαλάκια με νερό. Πάνω στην ετικέτα να γράψετε το όνομα του παιδιού.

3. Ένα πακέτο χαρτομάντιλα για την τσάντα.

4. Ένα καπέλο μέσα στην τσάντα του παιδιού για το διάλειμμα, κυρίως τις εποχές με έντονη ηλιοφάνεια.

5. Ένα μικρό σεντόνι κούνιας για το ραντζάκι χαλάρωσης. Στο τέλος κάθε εβδομάδας θα παίρνετε στο σπίτι για να πλένετε το σεντόνι και τη μαξιλαροθήκη.

6. Ένα μικρό μαξιλάρι με μαξιλαροθήκη για τον ύπνο.

7. Τέσσερις (4) φωτογραφίες του παιδιού (μικρές ταυτότητας).

Ελπίζουμε ότι με τη δική σας συνεργασία θα διευκολύνουμε την ομαλή μετάβαση του παιδιού σας από το σπίτι στο νηπιαγωγείο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας!

 

Powered by themekiller.com